BEDRIJF - Kemp High End Audio The mains PowerWij zijn sinds 1999 gespecialiseerd in het optimaliseren van de kwaliteit van ons lichtnet voor high-end audio/video toepassingen. Wij houden ons voornamelijk bezig met de stroomvoorziening omdat gebleken is dat vandaag de dag geen enkele audio/video installatie tot het maximale resultaat kan komen zonder toepassing van de juiste accessoires op dit gebied. De technologie van de apparatuur wordt namelijk met de dag beter, het lichtnet niet... Daarom is onze slogan:

ELKE A/V INSTALLATIE VALT OF STAAT MET DE KWALITEIT VAN HET LICHTNET


Vele audio/video liefhebbers spenderen veel teveel geld ingegeven door hun ontevredenheid over de prestaties van de installatie... Onze filosofie is dat je bij de bron moet beginnen: als het lichtnet op de juiste wijze is ontstoord, zult u merken dat uw installatie aangenamer en realistischer klinkt, met meer detail en ruimtelijke informatie en een mooier timbre van instrumenten. Een ander - vaak onderschat - probleem is de akoestiek van uw luisterruimte. Indien de bovenstaande problemen geminimaliseerd zijn kunt u (eventueel) verder gaan met het verbeteren van uw installatie.

Bij Kemp Elektroniks kunnen wij zonder enig overdrijven spreken van een constante zoektocht naar verbreding en verdieping van onze kennis. Deze investering heeft slechts één doel: de ontwikkeling van producten die de weergave van uw audio/video installatie aanmerkelijk verbeteren.
Het ontwerpen van onze produkten wordt in eerste instantie in ons laboratorium gedaan, maar vervolgens ook door gehoormatig naar de geluidskwaliteit van elke ontwikkeling/component te luisteren op onze audiotest-installatie. Wij houden hierbij sterk rekening met het inspelen van de componenten. Hier hanteren wij minimaal één maand voor. De luistersessies zijn meestal met meerdere personen om te voorkomen dat een keuze van de smaak of het oordeel van één persoon afhangt. Ook wordt er getest op meerdere locaties om te vermijden dat het ontwerp juist op die installatie afgestemd wordt. Om die reden wordt er ook geëxperimenteerd op verschillende soorten installaties, zowel grote als kleine, buizen als transistor. Verder wordt tijdens deze experimenten geluisterd naar alle mogelijke soorten muziek. Ook betrekken wij plasma televisies en LCD projectoren, om het effect op video, en de daarbij horende audio te kunnen beoordelen. Na elke verandering in ons ontwerp gaan wij weer terug door deze verandering ongedaan te maken om te controleren of dit nog steeds een verbetering is.

Ronald Kemp - de oprichter van Kemp Elektroniks - heeft vroeger veel piano gespeeld. De laatste 20 jaar bezoekt hij bijna dagelijks live-muziek om zijn referentie m.b.t. audio-producten hoog te houden. Pianomuziek is zijn belangrijste referentie (dynamiek en timbre). Daarnaast beluisterd hij ook allerlei andere muziek; van jazz tot wereldmuziek...